Arrangementen

€ 27 p.p. vanaf 15 personen

forfait € 405 voor minder dan 15 personen

Interesse om het verhaal rond ‘De Groote Oorlog’ op een originele manier te beleven? Dit stadsspel is de ideale mix tussen educatie en entertainment. We nemen je mee langs de mooiste plekjes van de stad. Gewapend met instructiebundel en GPS zoeken de deelnemers, verdeeld in verscheidene teams, hun weg door Ieper. Ieder team legt met behulp van de GPS een geheel eigen route af, onafhankelijk van de andere teams.

 

De teams doen een gooi naar de overwinning. We werken van waypoint naar waypoint. Op elke locatie volgt een leuke opdracht: praktische proeven, teambuildingsopdrachten, fotocases… Allerlei cases die naast een gezonde teamgeest, een flinke brok intelligentie, kennis en inzicht vereisen. Natuurlijk staat elke opdracht in het teken van ‘Den Grooten Oorlog’.

 

Welk team scoort het best op de verschillende proeven? Wie kan het kruiswoordraadsel volledig invullen en vindt als eerste het antwoord op de rode draad? Via dit stadsspel leer je op een leuke manier het centrum van Ieper verkennen.

€ 27 p.p. vanaf 15 personen

forfait € 525 voor minder dan 15 personen

Wens je de Westhoek op een leuke manier te ontdekken? We nemen je mee met een ontspannende fietstocht doorheen Vlaamse Velden. Onze gids brengt op diverse locaties het oorlogsverhaal tot leven.

We starten de tocht in Poperinge en maken kennis met de oorlog achter het front. We passeren o.a. langs het befaamde Talbot House. Hier konden soldaten drie jaar lang terecht voor een zeldzaam moment van rust en ontspanning. Al gouw bezoeken we minder behaaglijke locaties. Op de binnenplaats van het stadhuis herinnert een executiepaal en de dodencellen aan de gruweldaden die zich er tijdens WO I afspeelden.


Langs smalle veldweggetjes verlaten we Poperinge en houden we halt aan enkele militaire begraafplaatsen: ‘Brandhoek Cemetery’ en ‘Essex Farm Cemetery’. Deze laatste is één van de meest bekende sites waar John McCrae in 1915 zijn wereldberoemde gedicht ‘In Flanders Fields’ schreef.


De Menenpoort mag natuurlijk ook niet in de route ontbreken. Aan het monument die de Grote Oorlog symboliseert worden de overleden soldaten nog dagelijks herdacht tijdens de Last Post. Via de Grote Markt van Ieper eindigen we in de kazematten, waar we nagenieten met een beker gerstenat in de plaatselijke brouwerij.

€ 35 p.p. vanaf 15 personen

forfait € 525 voor minder dan 15 personen

Duur: 3 uur

Optioneel: hapjes en whiskey degustaties + € 15 p.p.

Gestoken in een Schotse kilts neem je het als heldhaftige strijders tegen elkaar op. Natuurlijk verzin je eerst een ‘Yell’ om je eigen ‘clan’ aan te moedigen, eventueel onder het genot van een borrelglaasje whisky. Het programma is uitstekend geschikt voor zowel mannen als vrouwen die van een uitdaging houden. Voor de dames zijn de gewichten / onderdelen aangepast.

De Highland Games zijn traditionele volksspelen die zijn ontstaan in de hooglanden van Schotland.

Nog steeds worden er ieder jaar Highland Games gehouden, dit is echter nu niet alleen meer beperkt gebleven tot Schotland. Vanaf nu kan je de games ook bij ons spelen.

Volgens de overlevering werden de eerste Highland Games in de 11e eeuw gespeeld. Met enige onderbrekingen werden de spelen een jaarlijks terugkerend evenement. Gedurende de periode tussen 1745 en 1781 zijn de spelen een periode verboden geweest doordat er een akte was die het spelen van de doedelzak, het dragen van een kilt, het verzamelen van mensen en het dragen van wapens verbood.

Na herroeping van het verbod, in het laatstgenoemde deel van de 18e eeuw, kunnen we nu ook in Vlaanderen terug de Highland Games aanbieden als ideaal bedrijfs- of groepsevenement.

Na een namiddag Saw-Pit, Ringround Wrestling, the Stone, Go to Roost, hitting nails, quoiting en Tossing the Caber hebben deze spelen geen enkel geheim meer voor je. Naargelang het (sportief) niveau van de groep wordt het programma aangepast.

€ 27 p.p. vanaf 15 personen

forfait € 405 voor minder dan 15 personen

Duur: 2 uur

Onze stressy levensstijl vraagt om af en toe een pauze in te lassen en zalig te ontspannen onder vrienden of collega’s. Je hebt fun, je leert elkaar beter kennen en je daagt elkaar uit in verschillende proeven. The Outside Shooting Trophy is hiervoor de ideale formule.

The Outside Shooting Trophy kan plaatsvinden in het Adventure Park van Outside. We beschikken er over een overdekte schietstand, waardoor de activiteiten ook bij regenweer zonder problemen kunnen doorgaan. Het programma is verder uitermate geschikt om op locatie te organiseren, indien je zelf over wat vrije ruimte beschikt.


Outside gaat steeds voor sfeer en gezelligheid. Dus Outside zou Outside niet zijn, mocht er gedurende de activiteit geen drankjes worden voorzien.

Door een ervaren instructeur krijgt u eerst een initiatie in het gebruik van verschillende wapens in de 3 volgende disciplines: karabijnschieten, kruisboogschieten en handboogschieten.


Na wat oefenen, wordt de groep in teams verdeeld en strijden ze tegen elkaar voor de felbegeerde Outside Shooting Trophy. De instructeur kijkt toe op de veiligheid, legt de verschillende opdrachten uit en houdt de score bij.

€ 35 p.p. vanaf 15 personen

forfait € 375 voor minder dan 15 personen

Duur: halve dag

We nemen je mee voor een ontspannende tocht langsheen de bruine kroegen in de Westhoek. We laten je kennismaken met de heerlijke volkssporten en streekspecialiteiten die deze streek rijk is.

Traditionele sporten (zoals ringsteken te paard, de sjoelbak, trekbiljart, boogschieten) hebben in de Westhoek de moderne vormen van vertier ruimschoots overleefd. Even traditioneel worden deze disciplines nog steeds in gezellige kroegen beoefend.

Je toert langsheen typische herbergen om bij streekdrankjes aan deze volkse vermakelijkheden deel te nemen. Onze authentieke ‘curiositeiten’ behoren tot een exclusief West-Vlaams spelcircuit. De gezellige entourage, een unieke spelformule, vlotte begeleiding door onze monitoren… Al deze ingrediënten zorgen voor een geslaagde cocktail met een hoog amusementsgehalte.

In Heuvelland wordt het programma te voet afgelegd. Het programma (en uurregeling) kan volledig toegespitst worden op de wensen van de groep.

€ 15 p.p. vanaf 15 personen voor 1.5u

forfait € 300 voor minder dan 15 personen

€ 20 p.p. vanaf 15 personen voor 2u

forfait € 300 voor minder dan 15 personen

€ 25 p.p. vanaf 15 personen voor 2.5u

forfait € 375 voor minder dan 15 personen

€ 30 p.p. vanaf 15 personen voor 3u

forfait € 450 voor minder dan 15 personen

Duur: 2 uur

Deze uitdagende en leerzame opdrachten worden door ons toegepast om, zoals de naam al zegt, samenwerking te bevorderen of verhoudingen in de groep waar te nemen. Hiervoor beschikken we over een keur aan opdrachten die groepen van 5 à 10 personen moeten afwerken. Heel leuk en heel leerzaam. De diverse teams nemen het in verschillende disciplines tegen elkaar op:

  • A-loop
  • Go-cart challenge
  • Evenwichtsbalk
  • Lattenrace
  • Touwtrekken
  • Spinnenweb

€ 25 p.p. vanaf 15 personen

forfait € 375 voor minder dan 15 personen

Duur: 2.5u

Een avontuurlijke wandeling langs de mooiste plaatsjes van Heuvelland.

Heuvelland! Het zal je geen moment vervelen. Je vindt er uitgestrekte bossen, schitterende vergezichten, avontuurlijke bergwandelingen en ongestoorde natuurreservaten. Na de instructies van de monitor kunnen jullie op weg. Langs smalle paadjes, steile afdalingen en prachtige boswegels komt u met onze wandel GPS’en op de mooiste plekjes van Heuvelland. Op de verschillende locaties moeten enkele vraagjes en foto-cases worden opgelost.

Daarnaast houden we natuurlijk even halt voor een verfrissend glaasje bubbels.

Met deze activiteit kan de ganse groep samenblijven of er kan ook in diverse teams worden gewerkt.

€ 15 p.p. vanaf 15 personen voor 1.5u

forfait € 300 voor minder dan 15 personen

Duur: 6u - 6u30

We starten de tocht aan Pacific Eiland, die enkel te bereiken is via een idyllisch brugje. Omstreeks 1640 werd dit eiland door de Spaanse bezetters aangelegd als munitiedepot. Nu is het eiland de ideale plaats om je in te leiden in de geschiedenis van de stad Ieper. Gesterkt door een streekeigen aperitief en enkele culinaire hapjes wandelen we langs de prachtige vestigingen richting Menepoort.

Onderweg houden we halt aan het militaire kerkhof ‘Ramparts Cemetery’, die gevestigd is naast de Rijselpoort. Onze gids brengt er het verhaal rond WO I op een boeiende manier tot leven. Ook de historie rond de Middeleeuwse vestingen komt natuurlijk aan bod.

Bij aankomst aan de Menepoort, krijg je de kans om dit indrukwekkende monument te bezichtigen. We beleven ook de De Last Post, traditioneel de laatste groet aan de gesneuvelden.

Hierna is het tijd om te dineren in een gezellig culinair restaurantje waarbij de nadruk vooral ligt op terroirproducten uit onder andere de Noordzee, de Westhoek en Noord-Frankrijk.

Het dessert nemen we in een authentieke ongedwongen café sfeer op de Grote Markt van Ieper die uitzicht biedt op de Lakehallen, het Belfort en In Flanders Field Museum.

€ 20 p.p.

€ 15 p.p. BOB

Vanaf € 52 Pinconfrontatie

Tijdens de tocht leren jullie verschillende soorten bereidingen met Picon kennen en vernemen jullie ook een stuk van de geschiedenis van het brouwsel.

Telkens krijgen jullie een degustatie aangeboden met een stukje cultuur.

Ga op stap rond de Rodeberg (Westouter). Proef van Picon en luister naar de streekverhalen. Hoe onstond Picon aan en bij de grens? De tocht start in ‘Redmonds Irish Pub’ in Loker met een startertje een een plakkertje. Kruidendame Zientje of haar vriendje nemen je mee op sleeptouw en vertellen meer over de geheimen van Picon, de bergen of de kruidentuin. Zoek vanaf dan zelf je weg op het plan tot aan de volgende stop: het Narrenschip met zijn humorkamers “De Narrenspiegel”.

Zet jullie weg verder tot de laatste stop: Redmonds Irish Pub. Hier worden je smaakpapillen een laatste keer geprikkeld mee een “Picon au vin blanc et rouge d’Heuvelland”.

Een heel smakelijke wandeling van 3,5 km vol verassingen.


Nog niet genoeg van deze piconfrontatie van de schreve?


e picongeest stuurt jullie langs een parcours van +/- 35 km op het grondgebied van Heuvelland en Poperinge. Het arrangement heeft meerdere haltes die pittoresk en leuk zijn: bezoek aan een wijngaard, een streekrestaurant, volkspelen, natuurdomein … Met de streekpersonage en artiesten ontdekken jullie de verschillende verhalen en grensgewoontes. Beleef tradities langsheen de grens met de West-Vlaamse heuvels.

In samenwerking met